Una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei va fi jucată, duminică, 13 octombrie, de la ora 18:00, pe scena Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva. Copii, părinţi şi bunici sunt invitaţi să descopere aventurile lui Pinocchio, celebra păpușă din lemn, cu nas năzdrăvan, creată de scriitorul Carlo Collodi.

Cioplit de iscusitul meșter Gepetto, dintr-o bucată de lemn, și adus la viață de Zâna Albastră, Pinocchio devine un biețel adevărat, mofturos și neascultător, care trece printr-o mulțime de peripeții cauzate de comportamentul lui. Memorabil rămâne nasul păpușii din lemn, despre care toți prichindeii știu că el creștea odată cu fiecare minciună spusă de Pinocchio.

Povestea lui Pinocchio a devenit extrem de iubită de copiii din toată lumea, find tradusă în zeci de limbi. A cunoscut adaptări făcute de scriitori celebri și numeroase ecranizări, în special de desene animate.

Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, sau online. Prețul biletelor de intrare este 15 lei și 20 lei (în funcție de locul ocupat în sala de spectacol).

Articolul precedentPrimul strat de zăpadă s-a așternut în Parâng
Articolul următorAnticarii îşi dau, din nou, întâlnire la Deva