Peste o mie de apartamente din Hunedoara vor fi reabilitate termic

Mai multe blocuri din Hunedoara vor fi reabilitate termic. Membrii legislativului local au dat „undă verde” celui de-al doilea proiect pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din municipiu.

Autoritățile locale spun că, 60 la sută din bani vor veni de la Uniunea Europeană, iar diferența, de 40 la sută, se va împărți între asociațiile de proprietari și administrația publică. „Beneficiarii direcți sunt 1.082 de familii din municipiul Hunedoara, care vor trebui să acopere doar un sfert din totalul cheltuielilor. Primăria dă 15 la sută, iar fondurile europene acoperă cea mai mare parte a sumei. Iar vestea bună pentru beneficiari este că partea lor o acoperă autoritatea locală, sumele urmând a fi rambursate în 10 ani, în rate lunare egale. Valoarea totală a celor două proiecte este de 30.905.184,69 de lei”, spun reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Astfel, vor fi reabilitate termic următoarele blocuri: pe strada Avram Iancu nr. 14, blocul 1, Avram Iancu nr. 16, blocul 2, Avram Iancu nr. 18, blocul 3 – blocuri cu câte 61 de apartamente, iar de pe Bulevardul Dacia nr. 5, blocul A 1-1, 35 de apartamente. “Acestea sunt blocurile incluse în primul proiect. În cadrul celui de-al doilea proiect, sunt cuprinse blocurile: B1 și B3 de pe Mihai Viteazu nr. 13 și 17, K1, K2 și K3 de pe strada Bucegi nr. 2, 4 și 6, iar de pe strada Trandafirilor, nr. 7 bloc 17, nr. 13 bl. 22, nr. 21 bloc 27, nr. 25 bloc 29 și nr. 29 bloc 31”, au precizat cei de la Primăria Hunedoara.

Lucrările de intervenție vor consta în reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare și repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere sau afectează funcționalitatea clădirii.

Alte lucrări constau în reabilitarea termică a anvelopei, izolarea termică a fațadelor, inclusiv prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, izolarea termică a planșeului peste subsol, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele eficiente din punct de vedere energetic, înlocuirea lifturilor, repararea trotuarelor de protecție pentru a se elimina infiltrațiile la infrastructura blocului, precum și adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități prin crearea de rampe de acces.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Articolul precedentInvitație la Târgul de Turism al României
Articolul următorPreședintele PSD Petroșani a trecut la PRO România