Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara, care au lucrat în grupele I și II de muncă, așteaptă recalcularea pensiilor. Procedura, ce ar fi trebuit să înceapă de la 1 octombrie, nu a fost demarată, încă, deoarece Casa de Pensii nu a primit aplicație informatică necesară.

„Când vom primi aplicația informatică, ne și apucăm de treabă”, declară directorul Casei Județene de Pensii Hunedoara, Florin Cătălin Olar. Acesta a afirmat că, termenul legal este de un an, începând cu data de 1 octombrie 2018, fără a putea aprecia, însă, momentul când va ajunge softul cu pricina. „Noi așteptăm aplicația informatică și ne apucăm de ele. Vom lucra cât putem, în funcție și de ce personal avem și de lucrările curente. (…) Softul va fi achiziționat de către Casa Națională de Pensii și toată țara va lucra pe aceeași aplicație informatică”, a spus directorul Casei Județene de Pensii Hunedoara.

La nivelul întregii țări, recalcularea se va face, din oficiu, pentru circa 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011.

În județul Hunedoara sunt aproximativ 130.000 de pensionari, de aceste recalculări urmând să beneficieze doar circa 10 la sută dintre aceștia.

Articolul precedentDupă 7 ani, lucrările la școala 7 din Vulcan ar putea fi reluate
Articolul următorȘeful PSD Hunedoara, în conflict de interese cu ANI. I se cere demisia!