Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara, care au lucrat în grupele I și II de muncă, așteaptă să le fie recalculate pensiile. Data la care trebuia să înceapă recalcularea pensiilor este de 1 octombrie, anul curent.

Este vorba de  actul normativ care elimină unele interpretări legate de aplicarea legii în ceea ce priveşte persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă, cum este şi cazul pensionarilor care şi-au desfăşurat activitatea în sectoarele de minerit şi siderurgie ale judeţului Hunedoara. numai că la nivelul județului recalcularea a început cu “lucrăm”.

“Lucrăm. Recalcularea se face între 1 octombrie 2018 șI 1 octombrie 2019. Am început să lucrăm la dosare. Dosarul se lucrează, se dă la verificat să se vadă dacă bat toate punctajele șI apoi se emite decizia”, a declarat Cătălin Florin Olar, directorul Casei de Pensii Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Casei de Pensii Hunedoara, este o muncă de Sisif recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I și II de muncă. Potrivit legii, recalcularea dosarelor ar trebui să se facă până la data de 1 octombrie 2019. Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara așteaptă să le fie recalculate dosarele.

 

 

 

Articolul precedentVârstnicii din Brad au un spațiu de recreere
Articolul următorFOTO| Un ceainic foarte vechi, de aproape două sute de ani, expus la muzeul din Deva