Zeci de percheziții au avut loc, în această dimineață, în București și în 36 de județe, printre care se află și Hunedoara, la reprezentanții unei societăți care ar fi instalat și utilizat programe de calculator fără licență.

Polițiști ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, au efectuat 59 de percheziţii la sediul social și punctele de lucru ale unei societăți comerciale. Oamenii legii au descins în municipiul București și în județele Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

“În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate „Activități de jocuri de noroc și de pariuri” ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor”, a informat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

 

Articolul precedentNoul aparat RMN a fost adus la spitalul județean din Deva. Când va deveni funcțional?
Articolul următorÎncă un pas pentru modernizarea transportului public din Deva. Un nou contract de finanțare, semnat la ADR Vest