Patru blocuri, din municipiul Deva, vor fi reabilitate termic cu sprijinul banilor europeni. Contractele de finanțare au fost semnate astăzi, 6 martie.

Este vorba despre blocul P3 de pe Aleea Moților, blocul 8 de pe Bulevardul Decebal, blocul 7 de pe Aleea Plopilor și blocul M1 de pe Aleea Crizantemelor, din municipiul Deva. Contractele de finanțare au fost semnate, astăzi, la sediul Primăriei Deva, de primarul Florin Oancea, în prezența directorului general al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim. Potrivit reprezentanților municipalității, valoarea totală a celor patru proiecte, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 -2020, este de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Până în prezent, Primăria Deva a depus 31 de proiecte cu finanțare europeană, cu o valoare totală de aproximativ 70,5 milioane de euro. Acestea se află în diferite faze, 10 dintre acestea (la care se mai adaugă și cele patru de astăzi), având contracte semnate.
Autoritățile locale spun că au în vedere, în continuare, atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea și dezvoltarea Devei.

Articolul precedentAjutoare de urgență de la Guvern pentru 25 de familii din județul Hunedoara
Articolul următorO nouă tranșă de bani pentru SMURD Hunedoara, de la Primăria Deva