Investițiile derulate de-a lungul anilor în Pasul Vâlcan au revitalizat turismul din zonă. Autoritățile locale din municipiul Vulcan au creionat o strategie pentru dezvoltarea stațiunii montane Pasul Vîlcan. În munte au fost organizate mai multe evenimente al căror rol a fost creșterea numărului de turiști.

Potrivit edililor, etapele acestui proiect de maximă importanță pentru municipiul Vulcan. au ca perioadă de referință intervalul 2011-2018 și cuprind în mod coerent, elemente de infrastrauctură, amenajări de pârtii, construcții adiacente pentru iubitorii sporturilor de iarnă, organizarea de evenimente sportive și culturale. Astfel, în viziunea autorităților publice din Lupeni cea mai importantă realizare a fost telegondola.

“Valoarea primei telegondole construite – tronson 1 (lungime 3.027m) cote (770m-1310m) cu acces rutier și pietonal la stația de pornire, canalizare, ziduri de sprijin, parcare, pârtie cu teleschi, punct de prim ajutor, alimentare cu energie electrică, este de aproximativ  50.000.000 lei. Investiții realizate din fonduri europene și guvernamentale”, arată un document al Primăriei Vulcan.

 Apoi, în anul 2015 a avut loc omologarea primei pârtii de schi. Alte investiții care au contribuit la dezvoltarea turistică au însemnat modernizarea drumurilor care duc în stațiune.

La toate acestea, edilii adauăg și evenimentele organizate în stațiunea montană, precum concursurile sportive sau acțiunile comemorative organizate sus în munte.

 

 

 

Articolul precedentIoan Bocșa vine la Deva. Artistul, invitat la „Premianții fără premii”
Articolul următorUn jandarm hunedorean a găsit un portofel cu 1.200 de lei în interior