Pârtiile din staţiunea Straja, în Valea Jiului, sunt deschise  pentru schi, stratul de zăpadă având circa 40 de centimetri, salvamontiştii sfătuindu-i pe turişti să respecte regulile comunicate de autorităţi şi să nu aglomereze zona schiabilă.

„Pârtiile sunt pregătite pentru schi şi pot fi cotate în nota 8, pe o scară de la 1 la 10. Am avut mai multe intervenţii în ultimele zile, majoritatea fiind luxaţii sau fracturi. De asemenea, au fost turişti care au ieşit în afara domeniului schiabil şi apoi au întâmpinat greutăţi să ajungă, din nou, în staţiune”, a declarat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Potrivit acestuia, traficul rutier spre staţiune se desfăşoară cu greutate din cauza unor şoferi indisciplinaţi, context în care acesta recomandă ca turiştii să-şi lase maşinile în parcarea din Lupeni, situată la staţia de plecare a telegondolei.

„Îi sfătuim pe toţi cei care vin în Straja să respecte recomandările autorităţilor, să lase maşinile în parcările amenajate, să folosească telegondola pentru urcare în staţiune şi să fie toleranţi unii cu alţii. Este foarte multă lume, iar traficul se desfăşoară relativ încet”, a menţionat Resiga.

Conform estimărilor salvamontiştilor, în zilele minivacanţei de Crăciun în staţiunea Straja s-au aflat circa 7.000 de turişti. 

Sursa: Realitatea de Hunedoara