Investitorii privați au înțeles că fără implicarea lor, turismul din stațiunea montană Parâng nu poate funcționa în condiții optime. Aceștia vin să completeze eforturile depuse de administrația locală. Autoritățile locale de la Petroșani susțin că în munte cea mai mare problemă este cea a locurilor de parcare.

„Avem douã inconveniente. Unul este legat de lipsa terenului si apoi, proprietãtile de acolo sunt proprietãti private. Primãria nu are si nici nu a avut teren în domeniul public. Dar, existã solutii. Sunt acum cam 400 de locuri de parcare pe domeniul privat. Nu vom putea rezolva probabil, niciodatã un numãr de parcãri acolo sus si atunci ne gândim la un alt mijloc de transport, cum este transportul în comun de jos”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În acest sens, cei de la Complexul Hotelier Rusu au luat decizia de a pune la dispoziția turiștilor care vin în acest sezon de iarnă în stațiunea Parâng, 150 de locuri de parcare, în parcarea situată sub sala de evenimente Rusu Grand Ballroom.

Acestea vor fi puse la dispoziția turiștilor cu titlu gratuit, în lunile ianuarie, februarie și martie. Adminstratorii Complexului Hotelier Rusu informează că parcarea este deszăpezită și oferă un acces facil la telescaunul TS3 care face legătura cu domeniul schiabil Parâng.

De asemenea, reprezentanții Hotel Rusu precizează că locurile de parcare din parcarea principală a hotelului, undeva la 50, vor rămâne cu taxă, în limita locurilor neocupate de clienții cazați aici. Pentru aceștia, parcarea este un serviciu gratuit oferit de gazde.

 

Articolul precedentO tânără s-a prăbușit de la înălțime
Articolul următorAlertă ANM. Cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte a judeţului Hunedoara