Parcarea publică din Piața Unirii, din centrul vechi al municipiului Deva, funcționează de astăzi, în regim cu plată. Membrii legislativului devean au aprobat, în ședința Consiliului Local (CL) de săptămâna trecută, modificarea regulamentului de organizare și funcționare a acestei parcări.

Dacă până acum administrația publică locală nu a perceput nicio taxă, de astăzi, 4 februarie, cei care doresc să parcheze acolo, vor fi nevoiți să plătească. „Parcarea are sistem de acces cu bariere și este în regim de încasare la ieșire. Conducătorul auto va intra în posesia unui tichet, eliberat automat la intrarea în parcare. Taxarea se va face la casieria aflată la ieșirea din Parcare, prezentând casierului tichetul, pentru a fi scanat. Plata se va face în funcție de durata de staționare a autovehiculului. Staționarea sau parcarea autovehiculelor se face doar pe sectoarele semnalizate cu marcaje rutiere”, au informat reprezentanții municipalității.

În ceea ce privește tarifele de parcare, primele 15 minute sunt gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 2 lei/oră. După cele două ore de staționare, tariful scade la 1leu/oră. Dacă pierdeți tichetul de parcare, taxa suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet este de 50 de lei. În cazul în care durata de parcare a mașinii depășește 5 zile, tariful majorat este de 50 de lei pe zi. Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora pot beneficia la cerere de un card-legitimație pentru un loc de parcare gratuit.

Parcarea publică este destinată doar pentru mașinile fără remorcă, cu masa maximă autorizată de 2.500 de kilograme.

Sunt exceptate de la plată motoretele, motocicletele, bicicletele și autovehiculele anumitor instituții publice sau persoane fizice precum: Salvare, SMURD, Pompieri, Poliția Locală, Jandarmeria, MapN, Primăria Deva etc., atunci când este necesară parcarea în cazul situațiilor de urgență.

Regulamentul detaliat de organizare și funcționare a parcării publice din Piața Unirii, nr. 8 din Deva poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Deva.

Parcarea din Piața Unirii din Deva este administrată de Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, aflat în subordinea primăriei. Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24 și este supravegheată video.

Articolul precedentCarosabil blocat de o avalanșă
Articolul următorREGULAMENT | În ce condiții se pot închiria parcările rezidențiale din Deva