Cabanierii din stațiunea montană Parâng sunt nemulțumiți de prețurile practicate la transportul pe cablu. Doi cabanieri i-au certat pe aleșii locali de la Petroșani, acuzându-i că mențin prețurile prea scăzute la transportul pe cablu.

 

 “Problema noastră este acel abonament de 40 lei. Nouă, cei care avem teleskiuri ni se pare foarte ieftin. De ce? Pentru că în decurs de 4 ore un turist face cu lejeritate 20 de coborâri. Dacă împărțim 40 la 20 reiese că o tură costă 2 lei…Noi din acest motiv riscăm să dam faliment, așa cum a dat faliment și cel de pe pârtia A. Ca și reclamă sau de a atrage turiștii este foarte benefic, dar dacă o să menținem la nesfârșit acest abonament de 40 lei/ 4 ore, de la ora 10 la ora 14, de fapt este o zi de schi”,  a spus cabanierul Răzvan Marica, unul din cabanieri.

Un alt cabanier a avut o atitudine mai acidă la adresa aleșilor locali.

“Noi nu vrem decât să meargă bine lucrurile în Parâng, dar trebuie promovat, dar nu suntem lăsați. Atâta timp cât nu ne lăsați să facem această treabă… Vă mai dau un exemplu. Bine a spus și dl. Marica, ați făcut abonamentul 40 lei, foarte bine, dar s-a rupt stațiunea în două. În momentul de față nimeni nu mai merge mai sus de pilonul 17. Toată lumea râmâne acolo, nu urcă mai sus, nu mai consumă și toate acestea vor avea repercusiuni pe viitor”,  a spus Radu Roșca. 

Replicile nu au întârziat să apară. Consilierii locali, dar și primarul municipiului Petroșani au ținut să îi explice omului de afaceri care sunt planurile pentru dezvoltarea stațiunii.

“Nu ați înțeles ceva. Noi consiliul local nu suntem împotriva dumneavoastră. Acum când merg lucrurile în Parâng mai bine ca întodeauna veniți și spuneți că este 40 lei abonamentul. Până la urmă noi am vrut să atragem în Parâng turiști prin niște prețuri mici. Asta nu înseamnă că va fi tot timpul așa. Eu stiu care este părerea dumneavoastră dar nu imi puteți impune mie consilului local că am pus 40 lei și nu am pus 100 lei la abonament. Vă explic eu de ce am pus această sumă. Mai este jumătate de sezon și ne-am gândit să atragem copii sau începătorii către Parâng să punem un preț cât de cât jos să vedem și cum merge. Asta nu înseamnă că va rămâne 5 lei. Am vrut să începem cu un preț care să atragă cumva. Eu nu am crezut în viața mea că o să fiu certat că am pus prea mic prețul”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Urmează ca la nivelul administrației locale să fie constituită o comisie care să analizeze prețurile practicate la instalațiile de transport pe cablu.

 

 

 

Articolul precedentTot mai mulți deveni aleg să își plătească taxele și impozitele online
Articolul următorPrimăria Deva a plătit contribuția pentru ”Salvital” Hunedoara