Operatorul de salubritate s-a schimbat și la Orăștie, nu numai la Deva. Începând cu data de 28 decembrie, gunoaiele din orașul Paliei nu mai sunt ridicate de Serviciul Public de Gospodărire Municipală (SPGM).

Primarul din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, arată, într-o informare, că, în perioada următoare, toți cetățenii municipiului vor fi obligați să încheie contracte cu noul operator, firmă care va ridica deșeurile de la platformele de gunoi din zona blocurilor, de la case și de la platformele de colectare selectivă de pe raza localității. Potrivit acestuia, reprezentanții societății comerciale se vor prezenta la fiecare adresă în parte sau la asociațiile de proprietari, pentru încheierea noilor contracte.

„În anul 2009 Consiliul Local Orăștie a aprobat asocierea în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara” prin care și-a asumat modul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor, conform cerințelor Uniunii Europene. În perioada 2009-2018, s-au parcurs toți pașii necesari implementării normelor europene de gestionare a deșeurilor asumate de România (și automat de Județul Hunedoara). În anul 2018, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara” a organizat licitația pentru desemnarea noului operator de deșeuri în Zona de colectare 3 Centru, iar în urma licitație a fost desemnat câștigător societatea Brai-Căta. Astfel, începând cu data de 28 decembrie 2018, S.P.G.M. Orăștie nu va mai fi operatorul care va ridica deșeurile menajere și selective de pe raza municipiului, conformându-se astfel legislației europene și a celei românești aflate în vigoare”, arată edilul șef al urbei.

Cât vor plăti cetățenii?

Și la Orăștie, ca și la Deva, gunoiul nu se va mai plăti sub forma taxei locale de salubritate, la sediul primăriei. Primarul Ovidiu Laurențiu Bălan mai spune că, în prima perioadă de operare, societatea comercială va păstra atât traseele, cât și zilele de ridicare a deșeurilor, la fel ca și până acum. „Tariful practicat de noul operator pentru persoane fizice, în toate orașele/municipiile din Zona de colectare 3 Centru (inclusiv în Deva, Hunedoara, Simeria sau Geoagiu), este de 8,38 lei cu TVA inclus/persoană/lună. La fel ca și până acum, în municipiul Orăștie gunoiul se va ridica pe patru fracții: menajer, plastic/metal, hârtie/carton și sticlă, la aceleași puncte de colectare”, precizează Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Acesta a mai menționat că, Primăria Municipiului Orăștie va supraveghea îndeaproape activitatea de colectare a deșeurilor prestată de noul operator de gunoi, fiind pregătită să intervină imediat, în cazul în care ar putea interveni probleme în procesul de ridicare al deșeurilor.

Noul operator de salubritate a pus la dispoziție și un număr de telefon pentru cetățenii din Orăștie, acesta fiind 0736 607 498.

Același operator de salubritate, asocierea „Brai-Căta”, acționează, de vineri, 28 decembrie 2018, și la Deva, având în responsabilitate pentru colectarea deșeurilor menajere și alte localități din zona de colectare 3 Centru a județului, cum este Hunedoara sau Simeria.

Articolul precedentLupeni: Excelența a fost premiată
Articolul următorFOTO: Perna de aer din Straja atrage pasionații de aventuri