O delegație a județului Hunedoara participă în perioada 26 – 28.03.2019, în orașul Örebro din Suedia, la Sesiunea Plenară de Primăvară a Comisiilor Adunării Regiunilor Europei (Comisia 1 – „Economie și Dezvoltare Regională”, Comisia 2 – „Politică Socială și Sănătate Publică” și Comisia 3 – „Cultură, Educație și Tineret”).

Pe lângă dezbaterile specifice lucrărilor acestor comisii va fi organizat un Seminar intitulat ”Food for Action!” (Hrană pentru acțiune!) ce va aborda din punct de vedere regional modalitățile de inovare în domeniul sistemelor alimentare. De asemenea, sunt planificate a avea loc o serie de workshop-uri (ateliere) având ca teme energia și schimbările climatice, transporturile și mobilitatea și cooperarea în domeniul migrațiilor.

Delegația hunedoreană este compusă din consilierii județeni Petru Hodor, Ion Hirghiduși și Petre-Lucian Gherman și Dan-Eugen Crișan, șeful Servicului Relații Externe, Asocieri și Comunicare Interinstituțională din cadrul C.J. Hunedoara.

Creată in 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.

Articolul precedentFOTO| Antrenament spectaculos al alpiniștilor pompieri. Au simulat salvarea unor persoane de la înălțime
Articolul următorPensionarii mineri primesc mai mulți bani