O delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa la evenimentul ”Sesiunile plenare ale Adunării Regiunilor Europei” de la Novi Sad, Serbia.

La invitația Adunării Regiunilor Europei (ARE), o delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa în perioada 25 – 27 septembrie 2018, în orașul Novi Sad, Regiunea Vojvodina – Serbia, la Sesiunile de toamnă ale ARE.

Delegația hunedoreană este compusă din următorii consilieri județeni:Victoria-Alina DUNCA, Mircea – Marcel POPA, Ion HOJDA, Lenuța ARMEAN, Marius MUTULESCU.

Grupul este însoțit de către Dan CRIȘAN, șef Serviciu Relații Externe, Asocieri și Comunicare Interinstituțională.

Invitații vor fi întâmpinați de premierul Serbiei, Ana Brnabic, de președintele Guvernului Provinciei Vojvodina, Igor Mirovic, de vicepreședintele ARE pentru Diplomație Interregională, Damir Zobenica, de președintele Adunării Provinciei Autonome Vojvodina, Istvan Pasztor, și de Magnus Berntsson, președintele ARE.

Lucrările se vor desfășura pe comisii, fiind urmate de o serie de work-shop-uri și dezbateri având ca teme: ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă într-un cadru de lucru”, ”Gestionarea deșeurilor în zonele rurale” sau ”Întâmpinarea copiilor imigranți neînsoțiți”.

Evenimentul este prilej de întâlniri și schimb de experiență între reprezentanții politicienilor și ai funcționarilor publici cu atribuții în promovarea politicilor regionale, în vederea stabilirii de strategii, direcții și cooperări regionale și internaționale.

Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.

Articolul precedentArc peste timp. Brâncuși și ID Sîrbu s-au reîntâlnit
Articolul următorMai puține drumuri județene de pământ