Statuia care o întruchipează pe Sfânta Varvara a fost adusă la Petroșani. Aceasta va fi amplasată în sensul giratoriu de lângă biserica Romano-Catolică. Realizarea acestei statui a fost posibilă prin colaborarea dintre administrația locală de la Petroșani și Parohia Romano-Catolică din municipiul Petroșani. Statuia va avea o înâlțime de peste 8 metri, aici fiind inclus și soclul.

„A fost o colaborare foarte bună între Primăria municipiului Petroșani și Parohia Romano-Catolică. Sfânta Varvara este ocrotitoarea municipiului nostru și ocrotitoarea minerilor și a celor care lucrează în condiții foarte grele. A fost o îmbinare frumoasă dintre aceste simboluri, la momentul dezvelirii vor fi prezenți și cei de la Biserica Sfânta Varvara din Aeroport. Este foarte important ca într-o comunitate ca a noastră unde există mai multe etnii și care trăiesc împreună de sute de ani, să arătăm tuturor că această conviețuire în pace a fost posibilă în primul rând datorită credinței în Dumnezeu și a muncii grele pe care oamenii au avut-o de-a lungul vieții”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Statuia a fost sculptată din piatră de Vișta – Cluj de sculptorul clujean Kolozsi Tibor.

„Avem bucuria să o primim pe Sfânta Varvara realizată de sclptorul Kolozsi Tibor din Cluj și care va fi amplasată aici în fața Bisericii Romano-Catolice din Petroșani. Acum doi ani am discutat pentru prima dată cu domnul primar în ceea ce privește ridicarea acestei statui și au venit în ajutor prietenii noștri din Ungaria și printr-un proiect de la Guvernul Maghiar am reușit să obținem fondurile necesare pentru realizarea acestei statui iar Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani au acordat bani pentru ridicarea soclului. Este foarte important să mergem împreună indiferent de religia pe care o avem, noi cei de aici din comunitatea municipiului Petroșani. Ideea s-a născut pentru că Sfânta Varvara este patroana municipiului Petroșani și prima biserică construită în Petroșani este cea Romano-Catolică”, a precizat Szasz Janos preot Parohia Romano-Catolică din municipiul Petroșani.

Ceremonia de dezvelire a statuii Sfintei Varvara va avea loc în data de 4 decembrie ora 13.00 în sensul giratoriu de lângă Biserica Romano-Catolică „Sfânta Varvara” din municipiul Petroșani.

 

Articolul precedentBătrân accidentat grav după ce a trecut strada prin loc nepermis
Articolul următorPrimele rezultate ale expertizei de pe lotul 3 al A1 Lugoj -Deva. Scarlat: „Vom putea da în circulație doar în condiții de restricții”