Cei mai buni şi dedicaţi pompieri şi paramedici din judeţul Hunedoara au fost premiaţi, ieri, de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în cadrul unei festivităţi prin care au marcat împlinirea a 171 de la bătălia din Dealul Spirii, moment ce coincide cu aniversarea pompierilor din România. Cu acest prilej, au fost desemnaţi pompierul şi paramedicul anului 2019.

Pompierul anului 2019 este plutonierul major Mihai Bucur (foto sus -primul din stânga), de la Detaşamentul de Pompieri Orăștie. “Pompierul anului 2019 a participat la numeroase intervenții, dând dovadă de profesionalism și de o bună pregătire profesională, fiind un om de bază în cadrul detașamentului ce a intervenit ferm și cu profesionalism în orice situație. Mai mult, pompierul a reprezentat instituția noastră în cadrul unui concurs numit ”Cel mai puternic pompier„ o competiție cu probe infernale la care doar 85 de participanți din întreaga țară s-au încumetat să participe”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

Premiul „Paramedicul anului 2019 a ajuns la Andrei Antonie, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Orăștie. Titlul se acordă paramedicului care a acționat la numeroase intervenții de descarcerare și de prim ajutor, dovedind profesionalism și o temeinică pregătire profesională. S-a evidențiat asistând medical 10 oameni grav răniți în două accidente produse pe DN 7 în cursul acestui an.

În cadrul festivităţii s-au mai acordat şi alte premii.

ECHIPAJUL DE PRIM AJUTOR AL ANULUI 2019

Titlul “Echipajul de prim ajutor al anului 2019 se atribuie unei echipe a Detașamentului de Pompieri Deva formată din: Plt. maj. Liviu Suciu, Plt.maj. Călin Borița, Paramedic Alexandru Popa

Echipajul de prim-ajutor premiat s-a distins prin îndeplinirea cu succes a multor misiuni delicate. Seriozitatea cu care s-au pregătit pentru a oferi cea mai profesionistă asistență medicală victimelor a fost un atuu pentru salvatori în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și Prim ajutor Calificat, faza zonă desfășurată la Deva. Echipa s-a clasat pe locul întâi la proba trauma, performanță ce a făcut-o eligibilă în lupta pentru medalii în clasamentul celor mai bune echipaje de prim ajutor din țară.

ECHIPAJUL DE DESCARCERARE AL ANULUI 2019

Premiul pentru cel mai bun echipaj de descarcerare al anului 2019 a fost oferit unei echipe a Detașamentului de Pompieri Deva formată din: Plt.adjutant, Florin Rusanda, Plt. adj. Florin Bălăeț, Plt.maj. Claudiu Pălimariu, Plt. adj. Emil Pogan, Plt.maj. Constantin Țimonea.

Echipajul de descarcerare a acționat eficient la numeroase operațiuni de extragere a oamenilor din mașinile implicate în accidente rutiere. Una dintre cele mai dificile intervenții s-a consumat la începutul lunii august, pe autostrada A1, fiind răniți, în urma impactului dintre trei autovehicule, 5 adulți și 4 copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. De asemenea, trei dintre cei cinci pompieri aflați în fața dumneavoastră au reprezentat I.S.U. Hunedoara la Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat, faza zonă.

ECHIPAJUL DE POMPIERI AL ANULUI 2019

Titlul „Echipajul de pompieri al anului 2019 a fost conferit, în acest an, unei echipe a DETAŞAMENTULUI HUNEDOARA formată din: Plt.adj.șef Marius Pătrău, plt.adj. Florin Sălcuceanu, plt.adj.șef Ioan Andrei, plt.adj. șef Marian Iloviceanu, plt.adj.șef Adrian Pascu.

Aceşti pompieri au intervenit la numeroase incendii, acțiuni de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase și salvări ale unor persoane aflate în situații critice. Una dintre cele mai solicitante și riscante intervenții a fost în timpul unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe din Hunedoara. Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de stingere a incendiului a avut loc evacuarea și asistarea medicală a 13 adulți și 14 copii ce s-au refugiat la etajele superioare ale imobilului inundat de o cantitate mare de fum și gaze toxice.

SUBUNITATEA CU CELE MAI COMPLEXE INTERVENŢII ÎN ANUL 2019

Premiul pentru subunitatea cu cele mai complexe intervenţii în anul 2019 a fost atribuit Detaşamentului de Pompieri Deva, reprezentat de locotenent colonel Mihai Dorobăț, comandantul Detașamentului.

PREMIUL SPECIAL

Cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România, I.S.U. Hunedoara a acordat un premiu special echipei de minifotbal a inspectoratului, reprezentată de sublocotenent Ciprian Pepenar.

Tot cu ocazia aniversării pompierilor, un ofițer și şapte subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost înaintați în grad înainte de termen.

Ceremonia, desfăşurată la sediul ISU Hunedoara din Deva, s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, a personalului de la nivelul inspectoratului și a structurilor de intervenție.

Articolul precedentPrimarul Hunedoarei, în urma incidentului cu băiețelul în scaunul rulant umilit la Castelul Corvinilor: „Este o întâmplare fără precedent…”
Articolul următorTeatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroșani deschide stagiunea cu o piesă a lui Valeriu Butulescu