O nouă stațiune turistică ar putea apărea pe harta Văii Jiului. Cea mai vestică localitate a Văii, orașul Uricani, poarta de intrare în Parcul Național Retezat ar putea fi clasificată ca stațiune turistică. Cel puțin asta își doresc edilii, care fac demersuri în acest sens.

Numai că pe raza orașului Uricani nu există nicio unitate de cazare, singurele astfel de spații fiind în zona municipiului Lupeni sau la Câmpu lui Neag, ambele zone fiind la circa 15 kilometri distanță.

”Încă de anul trecut am demarat acest proiect, prin care vrem să obținem și pentru orașul Uricani statutul de stațiune turistică. Avem toate agumentele din punct de vedere al unei desinații de turism atractive, dar trebuie să parcurgem o serie de pași, să îndeplinim o serie de condiții și să depunem o documentație în acest sens la Ministerul Turismului. Lucrăm deja la toate acestea și eu îmi doresc ca anul 2019 să fie anul în care vom obține acest statut important pentru viitorul comunității noastre”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

În zona Uricaniului există deja anumite competiții care adună sprotivi din toate colțurile lumii. Este doar unul dintre argumentele care justifică declararea localității ca stațiune turistică. La Uricani, la fel ca pretutindeni în Valea Jiului potențialul turistic este uriaș, însă aproape deloc valorificat.

 

 

Articolul precedentPrimăriile din Valea Jiului nu au cerut bani pentru proiectele turistice
Articolul următorPrimul caz de gripă este confirmat în județul Hunedoara