Iubitorii Thaliei din regiunea Văii Jiului vor avea parte, la finalul acestei săptămâni, de o nouă premieră pusă în scenă de echipa de actori a Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre spectacolul ”Gabler. Hedda Gabler” după Henrik Ibsen, în viziunea regizorală a Antonellei Cornici.

Hedda Gabler este fiica unui general aristocrat de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Tânăra soţie a unui universitar. Fosta iubită a unui istoric vizionar şi boem, rivalul soţului ei. Prietena interesată a femeii lui. Educaţia rigidă primită de la tatăl-general, prejudecăţile, conformismul, totul o blochează. Rămâne pasivă şi îi e imposibil să se rupă de trecut. În acelaşi timp o flacără periculos de aprinsă mocneşte sub aparenţa de răceala cinică. O femeie rea pentru că se teme să fie bună, înconjurată de oameni buni pentru că se tem să fie răi. O femeie care absoarbe toate viciile lumii din jur – laşitate, invidie, cinism – şi le duce până la ultimele lor consecinţe. Manipulatoare, vicleană, odioasă.

Piesa aduce în atenția iubitorilor de teatru unul dintre cele mai celebre personaje feminine ale lui Ibsen, interpretat în montajul scenic de la Petroșani de actrița Amelia Toaxen. Din distribuție mai fac parte actoii: Radu Tudosie, Cosmin Rădescu, Marian Politic, Corina Vișinescu, Irina Bodea-Radu, Oana Liciu Gogu, Dorin Ceagoreanu și Alessia Rădescu. Scenografia acestui spectacol este semnată de Alina Dincă Pușcașu, compoziția muzicală îi aparție lui Tibor Cari iar coregrafia Victoriei Bucum.

Premiera spectacolului ”Gabler. Hedda Gabler” după H. Ibsen va avea loc la Petroșani, sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 19,00.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei în funcție de categoria locului.

Articolul precedentCine sunt cei mai buni angajați ai ApaServ Valea Jiului
Articolul următorPercheziție la o locuință din comuna Boșorod. Patru bărbați, reținuți la capătul acțiunii