Polonezii de la GIG au intrat în minele Lupeni și Lonea. Comisia Europeană a solicitat un nou studiu în ceea ce privește minele Lupeni și Lonea. După studiul realizat de INSEMEX, forul european a solicitat încă o părere, independentă. Astfel, s-a ajuns ca polonezii de la GIG să vină în Valea Jiului și să elaboreze un astfel de document. Polonezii s-au mai aflat și săptămânile trecute în Valea Jiului, iar acum au revenit.

“Am solicitat ca până la finele anului să ne predea raportul. Apoi, noi îl vom prezenta Ministerului Energiei și Comisiei Europene pentru a vedea ce este de făcut după data de 31 decembrie”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Teoretic, conform acordurilor Comisiei Europene, cele două unități miniere, respectiv Lonea și Lupeni, ar trebui să își înceteze activitatea de producție la data de 31 decembrie 2018. Ce se întâmplă după această dată depinde de rezultatele studiului și de Comisia Europeană.

 

 

 

 

Articolul precedent„Eroi din județul Hunedoara. 100 de fotografii cu obiective memoriale” – expoziție, vernisată la muzeul din Deva
Articolul următor20.000.000 de lei pentru reparațiile acoperișurilor blocurilor din Aninoasa