Devenii sunt invitați la a doua premieră din stagiunea 2018 -2019 a Teatrului de Artă din municipiu. Este vorba despre spectacolul „Contract”, de Cristina Cozma, în care va juca și o figură emblematică a teatrului românesc: actrița Ioana Crăciunescu. Celebra artistă a avut roluri în mai multe pelicule cunoscute, printre care și în filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”.

Spectacolul, regizat de apreciatul Mihai Panaitescu, care este și managerul Teatrului de Artă din Deva, va avea loc duminică seara, 16 septembrie, de la ora 09:00.

 

 

 

Actriță de teatru şi cinema, dar și poetă, Ioan Crăciunescu s-a născut la 13 noiembrie 1950, în București. În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București și a devenit actriță a Teatrului Nottara. A publicat mai multe volume și a jucat în mai multe filme. Printre acestea se numără ”Actorul și sălbaticii” (1975); ”Ediție specială” (1978), ”Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (1979), ”Artista, dolarii și ardelenii” (1980), ”De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), ”La capătul liniei” (1982), ”Femeia din Ursa Mare” (1982), ”Să-ți vorbesc despre mine” (1987), ”Duminica în familie” (1987), ”Quelque part vers Conakry” (1992), ”Mensonge” (1993), ”Pullman paradis” (1995), ”Undeva la Palilula” (2012), ”Sieranevada” (2016). De asemenea, actrița este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor români, a UCIN și UNITER.

Povestea unei bătrâne care caută o tânără să o îngrijească

Alături de Ioana Crăciunescu, pe scenă vor mai juca actorii Andreea Pascu și Roxana Olșanschi. „În „Contract”, o bătrâna de aproape 90 de ani caută o tânără, pentru îngrijire. Face asta printr-un anunț la ziar. Și așteaptă. În urma anunțului se prezintă o tânără de 30 de ani, cu idei moderne despre viață și societate. Urmează între cele două personaje un schimb de replici amuzant, intelectual, un dialog despre viață, societate, morală și speranță”, spune scriitorul Denis Dinulescu.

„Piesa „Contract” este o adâncă introspecție în realitatea cotidiană, în sufletul uman, în năzuințele și bucuriile noastre. Dialogul dintre cele două femei este, credem, unul desăvârșit, digerabil, îndrăzneț și agreabil, care va satisface gusturile spectatorilor indiferent de vârstă”, a declarat, la rândul său, regizorul Mihai Panaitescu.

Articolul precedentFonduri europene dedicate Văii Jiului
Articolul următorFOTO| Prezență marcantă în Italia. Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, făcut cunoscut în toată lumea