Cristina Deac (foto), o tânără în vârstă de 32 de ani, din Deva, joacă tenis de performanță, deși se află într-un scaun cu rotile. Dizabilitatea pe care o are nu a împiedicat-o să țintească cât mai sus și să își dorească să strălucească într-un sport complex, costisitor și care presupune un efort intens.

 

Foto: Facebook.com

Tânăra din Deva impresionează nu doar prin rezultatele excepționale obținute în turneele de tenis la care participă, ci și prin atitudinea ei. În spatele zâmbetului său, se ascunde o uimitoare voință de fier, care surprinde pe toată lumea, și o poveste de viață emoționantă. A ajuns în scaun cu rotile după o operație la coloană, pe care a suferit-o pe când avea 17 ani. De atunci se deplasează doar cu ajutorul fotoliului rulant. Nu s-a lăsat îngenunchiată de problema medicală cu care se confruntă și a reușit să își depășească condiția fizică, devenind un adevărat exemplu de urmat. Face tenis de performanță, imobilizată într-un scaun cu rotile împrumutat de un coleg.

 

După antrenamente istovitoare, rezultatele excelente au început să se vadă. Tânăra reprezintă deja România în competiţii internaţionale și este singura deveancă din Campional Național Paralimpic. Antrenorii ei, de la Tenis Club Deva, se mândresc cu ea. În această vară, la Cluj-Napoca, la ediția a opta a Campionatului Național de tenis în scaun rulant, Cristina a primit premiul special. Mai recent, în septembrie, cu racheta de tenis și echipamentul sportiv în bagaj, deveanca a ajuns la Madrid, unde a jucat finala la dublu. S-a întors din Spania învingătoare, cu alte trofee în brațe, care se adaugă și celor pe care le mai are acasă.

 

Cristina iubește „sportul alb”, de care s-a apucat fiindcă simțea „nevoia de mișcare”. Își dorește mult să joace în continuare și să câștige cât mai multe trofee, iar pentru acest lucru muncește intens. Se antrenează aproape zi de zi pe un mic stadion din Deva. Performanța ei, însă, nu este îndeajuns sprijinită, iar sportiva are nevoie de ajutor pentru a-și urma visurile. În noiembrie, Cristina vrea să participe la un turneu în Ungaria, dar pentru a juca în străinătate are nevoie de sprijin financiar.

Cei care doresc să o ajute pe Cristina să se bucure de viaţă, de mişcare şi de performanţă, și să poată participa la turnee în țară și în străinătate, pot dona în contul sportivei deschis la Banca Transilvania, pe numele Cristina Deac.

 

 Cont în lei RO83BTRL02201201N91226XX şi valută RO58BTRL02204201N91226XX. 
Swift BTRLRO22HDA.

 

Articolul precedentCerere în căsătorie la Cinematograful Victoria
Articolul următorCampanie de informare în rândul angajaților termocentralei Mintia