O clădire a cărei construcție a început în anul 1991 ar putea fi preluată de Universitatea din Petroșani. Universitatea din Petroșani ar putea prelua o clădire care în prezent se află în paragină. Este vorba de clădirea care ar fi trebuit să fie casa studențească și a cărei lucrări de construcție au început încă din anul 1990.

Ministerul Educației este proprietarul așa-zisei clădiri care nu a fost finalizată niciodată și care se află într-o stare avansată de degradare. Dacă vor reuși să o preia, reprezentanții Universității din Petroșani vor să includă clădirea în circuitul studențesc.

“A fost o preocupare permanentă a noastră. Clădirea aparține Ministerului Tineretului și Sportului. După o HG recentă, va putea fi preluată de către, în ordine: Consiliul Județean Hunedoara, Primăria municipiului Petroșani sau Universitatea din Petroșani. Se poartă discuții să vedem în ce măsură ministerul ar putea sprijini finanțarea în continuare pentru finalizarea construcției și dotarea ei și le purtăm și cu CJH și Primăria, să vedem, dacă ei le-ar prelua, ce șanse ar fi să finalizăm investițiile”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai  – rector UPET.

Potrivit oficialilor Universității din Petroșani, valoarea investiției pentru fianlizarea lucrărilor se ridică la suma de 3 milioane de euro. Clădirea se află în centrul municipiului Petroșani. Lucrările de construcție a Casei de Cultură a Studenților din Petroșani au început încă din anul 1990. La început banii au venit, astfel că noua construcție a fost aproape finalizată. Mai apoi, statul a oprit finanțarea. Clădirea nu a fost finalizată și nici măcar conservată.

 

 

Articolul precedentBărbatul în compania căreia se afla fetița de șapte ani, din Petroșani, reținut pentru lipsire de libertate
Articolul următorPrimarul Devei, Florin Oancea: „Autobuzele locale vor circula și prin Cartierul Grigorescu”