Ultimele raportări în privinţa evoluţiei gripei la nivelul judeţului Hunedoara arată că numărul îmbolnăvirilor şi al persoanelor suspecte de acest virus a crescut în ultima săptămână.

Potrivit medicilor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în săptămâna 5 -11 februarie, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului a fost de 1.284, dintre care 444 de cazuri de pneumonii. Au fost internaţi 162 de hunedoreni, dintre care 20 de suspecţi de gripă.

În total, de la începutul anului şi până în prezent, numărul bolnavilor şi suspecţilor de gripă este de 52 de persoane. Vorbim despre cinci cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1, cea porcină (trei la Deva şi două la Hunedoara), un alt caz confirmat de gripă de tip A, alte cinci cazuri confirmate de gripă de tip AH3 (trei la Hunedoara şi alte trei la Deva). Pentru 21 de pacienţi s-a infirmat prezenţa virusului gripal. În cazul altor 19 încă nu s-au primit rezultatele de laborator.

Conform reprezentanţilor DSP Hunedoara, în săptămâna mai sus menţionată, respectiv 5-11 februarie, în judeţ s-au vaccinat antigripal 97 de persoane. În total, de la începutul sezonului rece, numărul hunedorenilor imunizaţi contra gripei, este de 24.540.

Reamintim că, din păcate, în judeţul Hunedoara s-a înregistrat şi un deces, din cauza virusului gripal, la un bărbat de 56 de ani, nevaccinat şi care mai suferea şi de alte afecţiuni.

Articolul precedentMinisterul Apărării recrutează tineri
Articolul următorDouă persoane încarcerate într-un autoturism răsturnat