Noul aparat de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) a fost adus la Spitalul Județean de Urgență din Deva. În această perioadă, dispozitivul este instalat în spațiul de la parterul unității medicale. Aparatul va deveni funcțional începând de luna viitoare.

Spațiul, în suprafață de 160 de metri pătrați, în care a funcționat direcțiunea a fost reamenajat, după modelul construcțiilor spitalicești, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe și instruirea personalului. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienților”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Delia Băda.

Spațiul în care noul RMN va funcționa va cuprinde un cabinet de investigații, o cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Articolul precedentTragedie pe calea ferată. Un bărbat a murit lovit de tren în stația CFR de la Vețel
Articolul următorPercheziții în 36 de județe, printre care și Hunedoara. Vizată, o societate de pariuri