Noua telecabină de pe Dealul Cetăţii Deva, cu o capacitate dublă faţă de vechiul echipament, va fi inaugurată în această toamnă. Lucrările sunt avansate, a anunţat marţi primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Investiţia are o valoare de peste 15 milioane de lei.

Telecabina veche de la Cetatea Deva a fost oprită în noiembrie 2021 pentru a fi înlocuită cu o alta nouă, ca parte a unui program de investiții dedicat sistemului de transport pentru turiști. Noua telecabină va fi inaugurată în toamna acestui an potrivit ultimelor estimări ale administrației locale. Telecabina este montată deja pe actuala cale de rulare, iar acum se lucrează la partea de infrastructură și la stațiile de plecare și de sosire, spune primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

“În toamna acestui an 2022 se vor finaliza lucrările. Noua telecabină, cu o capacitate de 30 de locuri, este deja montată pe șina de rulare. S-a finali au finalizat lucrările la stația de sosire, deci ra citate și au început lucrările la stația de plecare. Noi sperăm ca undeva în la final de lună septembrie început de luni octombrie să finalizăm aceste lucrări” spune Florin Oancea.

În paralel, pe Cetatea Deva se lucrează și la reabilitarea Incintei 1 adică partea de sus a monumentului istoric. Investiția este finanțată din fonduri europene și este prevăzută să fie gata anul viitor.

În prezent, accesul pe Cetatea Deva se poate face pe jos, pe unul dintre cele 3 trasee marcate prin pădurea de pe Dealul Cetății. Urcușul nu durează mai mult de 45 de minute

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentBenzinării blocate în peste 30 de județe, ca urmare a exploziei prețului la carburanți
Articolul următorRomulus, cel mai nou „locatar” al Grădinii Zoologice Hunedoara