Petrila se află pe harta celor 13 orașe ale țării unde va avea loc evenimentul noaptea galeriilor. Evenimentul ca avea loc vineri, 11 octombrie în perimetrul Exploatării Culturale Petrila din incinta fostei mine de cărbune, între orele 19:00 și 23:59. 

“La ediția a 13-a, vineri, 11 octombrie, Noaptea Albă a Galeriilor – NAG aduce din nou Petrila între cele 13 orașe din țară care țin muzeele și galeriile deschise până târziu în noapte. Inaugurăm galeria Baia_minerilor prin instalația itinerantă MAD ION și pornim în deja tradiționalul tur al muzeelor ghidat de Ion Barbu și Cătălin Cenușă. Ca la orice mină respectabilă, și la Mina Petrila intrarea în baia minerilor se face pe bază de lampă/lanternă. Se pot vizita și Mina școală, Școala de calificare, Biblioteca Tehnică Marian Novac (Romanul Colectiv – Suzana Dan) și expoziția Shrinking Cities in Romania (IDEILAGRAM – Ilinca Păun Constantinescu)”, arată organizatorii, în speță cei de la Planeta Petrila.

Voluntarii, custozi ai muzeelor din Petrila și Petroșani pentru o noapte, anunță că pentru ”Noaptea albă a galeriilor” țin deschise între orele 19-24 toate spațiile vizitate în turul ”The Fabulous Petrila”, pornind de la vernisajul din Baia minerilor, trecând pe la Muzeul Salvatorului Miner, Casa Memorială Ion D. Sîrbu și Muzeul Mamei, toate din Petrila, pentru a poposi spre miezul nopții la Muzeul Instalatorului Român de la Petroșani.

 

 

Articolul precedentFemeie atacată de un urs în comuna Pui
Articolul următorÎn prag de iarnă au început lucrările pe DN 7A