Clipe de groază, azi noapte, în localitatea hunedoreană Geoagiu. Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui puternic incendiu ce a izbucnit într-un cartier de case de la periferia orașului. Oamenii care locuiau în cele patru locuințe, cuprinse de flăcări, au reușit să iasă la timp. Un bărbat de 72 de ani, însă, nu a mai apucat. Acesta a rămas blocat în casă în urma prăbușirii acoperișului.

Pompierii Detașamentului Orăștie și ai Gărzii de Intervenție Geoagiu au fost alertați în jurul orei 01:30 de minute. În cel mai scurt timp, la fața locului au ajuns patru mașini de pompieri cu apă și spumă și o ambulanță SMURD tip B2.

Sursa foto: ISU Hunedoara

„La sosire, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu putere la un șir de patru locuințe cu pereți exteriori comuni și anexele acestora cu o suprafață totală de aproximativ 300 metri patrați. Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, motiv pentru care, pompierii au limitat arderea la nivelul la care a fost găsită. Cei 30 de oameni care locuiau în cele patru locuințe au reușit să se autoevacueze la timp, mai puțin, din păcate, un bărbat de 72 de ani. O adolescentă cu atac de panică a fost preluată de echipajul de pompieri și transportată cu ambulanța la UPU Orăștie”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompierii au reușit să stopeze extinderea incendiului la alte locuințe și la o hală din apropiere. După finalizarea intervenției de stingere, aceștia au concluzionat că incendiul a fost generat de o sobă neexploatată corespunzător.

Articolul precedentPeste 130 de edituri din toată țara, prezente, la Deva, la „Salonul Hunedorean al Cărții”
Articolul următorAdministrarea Cetăților Dacice, decisă de parlamentari