Vizita delegației de afaceri a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a avut loc la Petrila. S-au purtat discuții despre posibilitățile de colaborare româno-germane, având ca teme formarea profesională, învățământul dual, colaborări între firme, precum și promovarea orașului Petrila ca locație investițională.

Delegația româno-germană, condusă de Hans Erich Tischler – Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu și  Sebastian Metz – Directorul General AHK România, a fost întâmpinată la Primăria orașului Petrila cu tradiționala pâine și sare de primarul orașului, Vasile Jurca.

”Am purtat discuții cu delegația româno-germană în care am transmis deschiderea noastră spre mediul de afaceri și am subliniat posibilitățile de colaborare cu mediul de afaceri în ceea ce privește formarea profesională, învățământul dual precum și sprijinul nostru pentru investitori. Domnul Hans Erich Tischler – Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, ne-a transmis faptul că acolo unde investitorii văd că sunt primiți cu brațele deschise, unde autoritățile locale caută și soluții pentru problemele lor, acolo vin și lucrează cu plăcere”, primar – Vasile Jurca.

Vizita a continuat la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” unde doamna director Cecilia Mitran și mentorul prof. Nicoleta Cândea au făcut o prezentare a echipei de robotică ”WAFY” pentru delegația oficială. A urmat apoi o incursiune pe ”Planeta Petrila” la ”Muzeul Salvatorului Român”, unde primarul Vasile Jurca a făcut o prezentare a istoriei fostei Mine Petrila și colaborarea autorităților locale cu societatea civilă pentru transformarea perimetrului în zonă culturală.