Comunitatea din Petroșani ar putea fi în doliu, în fiecare an în data de 29 noiembrie. Mai mulți cetățeni din municipiul Petroșani le solicită autorităților locale declararea zilei de 29 noiembrie zi de doliu.

Membrii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului au această solicitare, în contextul în care data de 29 noiembrie 1980 este una cu însemnătate dramatică pentru întreaga Vale a Jiului, dar în special pentru municipiul Petroșani. La data de 29 noiembrie 1980 în mina Livezeni au pierit 53 de mineri.

“Avându-se în vedere evenimentul comemorării a 53 de mineri, care și-au pierdut viața în catastrofa minieră din data de 29 noiembrie 1980 de la Exploatarea minieră Livezeni, Asociația Pensionarilor Mineri Valea Jiului – Petroșani, din care fac parte mai mulți ortaci care au lucrat aici – fiind colegi de muncă cu cei comemorați, roagă, cu mult respect și considerație pe această cale, Consiliul Local Petroșani să ia în discuție și să analizeze în regim de urgență “ca o reparație morală”, ca ziua de 29 noiembrie, a fiecărui an, să fie declarată “zi de doliu” în municipiul Petroșani. În acest fel aducânduse un pios omagiu celor 53 de mineri care au pierit în mod eroic în subteranul minei Livezeni pentru a scoate aurul negru și pentru a-și menține locul de muncă, care le dădea garanția unui trai decent și a le susține viitorul familiilor lor”, arată solicitarea depusă de Asociația Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri Valea Jiului.

Solicitarea membrilor Asociațiației Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri Valea Jiului va fi discutată de consilierii locali.

 

Articolul precedentCheltuielile unui spital, aproape la limita dezastrului
Articolul următorTârg de Florii şi Paşte, în centrul istoric al Devei