Echipele de muncitori, care lucrează la construcția lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, vor intra de luni, 1 octombrie, din nou, în concediu de odihnă. Urmează o pauză de o săptămână pe șantierul acestui tronson al viitoarei șosele de mare viteză.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, pe parcursul lunii septembrie, pe șantierul lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, antreprenorul a făcut câteva lucrări importante. În centrul atenției s-a aflat, în continuare, versantul de la Șoimuș sau așa zis-ului „Deal cu lilieci”, denumire sub care mai este cunoscut acesta, considerat „punctul nevralgic” al acestui tronson.

„S-a lucrat la umplutura rampei de acces C2 a pasajului din nodul Șoimuș (conexiunea cu autostrada Deva – Orăștie) și s-au asfaltat, în mare parte, 3 din cele 4 bretele care vor asigura relațiile de circulație în nodul Șoimuș. Lucrări ample au fost și cele de așternere a stratului de uzură pe sectorul din zona carierei Brănișca. Totodată, au continuat lucrările pentru siguranța circulației, montarea de parapet de protecție și a elementelor de semnalizare rutieră pe drumul județean deviat. Pe pasajul din nodul rutier Șoimuș s-au montat atât parapetul de protecție, cât și panourile fono-absorbante, iar la Centrul de Întreținere Șoimuș au continuat lucrările la finisajele interioare și s-a montat bazinul pentru rezerva de apă. În zona versantului Șoimuș, antreprenorul a demarat execuția zidului de sprijin din pământ armat și dinspre stația de asfalt din zona pasajului de la km 96+365”, spun cei de la DRDP Timișoara.

Șantier A1 Lugoj-Deva, Lotul 4 – final de septembrie 2018

În luna septembrie, pe șantierul Lotului 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva, antreprenorul a făcut câteva lucrări importante, centrul atenției fiind în continuare zona versantului Șoimuș. S-a lucrat la umplutura rampei de acces C2 a pasajului din nodul Șoimuș (conexiunea cu autostrada Deva – Orăștie) și s-au asfaltat, în mare parte, 3 din cele 4 bretele care vor asigura relațiile de circulație în nodul Șoimuș. Lucrări ample au fost și cele de așternere a stratului de uzură pe sectorul din zona carierei Brănișca. Totodată, au continuat lucrările pentru siguranța circulației, montarea de parapet de protecție și a elementelor de semnalizare rutieră pe drumul județean deviat. Pe pasajul din nodul rutier Șoimuș s-au montat atât parapetul de protecție, cât și panourile fono-absorbante, iar la Centrul de Întreținere Șoimuș au continuat lucrările la finisajele interioare și s-a montat bazinul pentru rezerva de apă. În zona versantului Șoimuș, antreprenorul a demarat execuția zidului de sprijin din pământ armat și dinspre stația de asfalt din zona pasajului de la km 96+365. În perioada 1 – 8 octombrie, echipele antreprenorului se vor afla în perioada de repaus.

Publicată de DRDP Timişoara pe Sâmbătă, 29 Septembrie 2018

Muncitorii se vor întoarce pe șantier pentru a relua lucrul din 8 octombrie.

Articolul precedentFestival antic în situl arheologic Micia, de lângă Deva
Articolul următorVIDEO| Copiii Hunedoarei, cei mai buni din lume la robotică, premiați de societatea civilă din Deva