Momârlanii din Valea Jiului  cer o lege specială care să se aplice la nivel local. Aceștia se confruntă cu o serie de probleme. Aceștia nu își pot ecologiza terenurile din cauza unor probleme birocratice.

Oamenii susțin că au nevoie de o serie de documente pentru curățarea terenurilor și pentru transportul lemnului rezultat. Momârlanii susțin că tocmai din această cauză le-au fost confiscate lemnele de către autoritățile în domeniu.

”Nu ține de noi aspectul de legiferare, însă o să avem niște discuții inclusiv cu cei de la Direcția Silvică și o să înaintăm și noi niște propuneri către Consiliul Județean cu ce considerăm noi că ar fi util de modificat în această legislație, având în vedere că, într-adevăr, sunt niște aspecte care sunt, să zicem, interpretabile în ceea ce privește modul în care s-a decis la momentul modificării acestei legi, privind protecția matrialului lemnos, circulația, transportul. Într-adevăr, restrițiile sunt foarte mari și poate nu întotdeauna ar trebui să fie pentru cetățeanul de rând aceleași norme ca pentru agenții economici care exploatează masă lemnoasă. Dar, noi aplicăm legea. Noi putem să sesizăm doar aceste aspecte”, a declarat lt.col. Viorel Timofteiu, șef Serviciu Ordine Publică în cadrul IJJ Hunedoara.

De asemenea, cei de la Direcția Silvică Hunedoara au promis că își vor da tot concursul, în limita și prevederile legale, de la chestiunile ce țin de transport, la marcări în fondul forestier.

”O să ne dăm tot concursul în limita legii, dar o inițiativă legislativă trebuie propusă din partea altor foruri”, a precizat Ioan Sorin, responsabilul activității de pază de la nivelul Direcției Silvice Hunedoara.

Astfel, momârlanii din Valea Jiului cer o lege dedicată.

Articolul precedentFOTO| Poliţiştii hunedoreni „au amendat” şoferiţele cu flori şi mărţişoare
Articolul următorOficialii hunedoreni, în vizită în Republica Moldova