Minorul de 16 ani din Hunedoara prins ieri la Petroșani, după ce a furat și condus fără permis o mașină a fost reținut pentru 24 de ore. El se află, în momentul de față, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

Mașina sustrasă a fost observată de un agent al Biroului Rutier Petroșani, aflat în timpul liber, care a solicitat sprijinul colegilor din cadrul Biroului Rutier și al Biroului Investigații Criminale Petroșani, în vederea prinderii autorului. Minorul va fi cercetat pentru furt calificat, conducere fără permis, distrugere și ultraj. De asemenea, va fi cercetat și pentru furtul unei alte mașini, pe care a sustras-o și a condus-o fără permis pe raza municipiului Hunedoara, în data de 26.01.2019. Mașina furată a fost abandonată pe raza municipiului Hunedoara, fiind recuperată de polițiști.

În data de 13.11.2018, minorul a fost prins în flagrant de un polițist aflat în timpul liber, pe raza municipiului Hunedoara, în timp ce încerca să fure un autoturism parcat pe strada Gheorghe Barițiu. La acea dată, deși se afla în afara orelor de program, polițistul a luat primele măsuri de prindere și reținere a tânărului, după care și-a chemat în sprijin colegii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit că cel în cauză a pătruns în interiorul autoturismului parcat, care avea portierele închise (dar neasigurate!), însă nu a reușit să sustragă nimic, fiind surprins în flagrant de agentul de poliție.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt.

Articolul precedentAccident cu 5 victime pe DN 66
Articolul următorJudețul Hunedoara instituie filtre din cauza răspândirii pestei porcine africane