Încă o persoană, din județul Hunedoara, a fost înșelată cu bani prin aceeași cunoscută metodă folosită de escroci – “Accidentul”. De data aceasta, este vorba despre o femeie, în vârstă de 55 de ani, din comuna Cârjiți, care a fost contactată telefonic de doi necunoscuți, o tânără și un bărbat. Vocea feminină a pretins că este chiar fiica femeii, în timp ce bărbatul s-a dat drept procuror.

Hunedoreanca a fost informată că fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat, iar pentru “rezolvarea problemelor” este nevoie urgentă de 6.000 de euro. Femeia le-a spus că nu dispune de această sumă și că 7.200 de lei sunt toți banii pe care îi are în casă. La scurt timp după încheierea convorbirii, la locuința femeii s-a prezentat un bărbat necunoscut, care a ridicat un plic cu cei 7.200 de lei, economiile femeii, și după aceea, a dispărut, la adăpostul întunericului. După ce a dat suma respectivă, femeia a discutat cu fiica sa şi a aflat că cele relatare de persoanele care au apelat-o telefonic nu erau reale, motiv pentru care s-adresat poliţiştilor cu o plângere penală, prin care a solicitat identificarea autorilor infracțiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului„, spun polițiștii, care încearcă acum să le dea de urmă indivizilor ce au indus-o în eroare pe femeie.

Escrocii au încercat să mai păcălească un bătrân, în vârstă de 72 de ani, tot din comuna Cârjiți. Pensionarul a fost sunat în toiul nopții, în jurul orei 00:45, și i s-a spus același lucru, cum că fiica sa ar fi provocat un accident de circulație și că, pentru „a scăpa de închisoare”, trebuie să le trimită o sumă mare de bani. Bătrânul a fost mai vigilent și și-a dat seama că povestea este cusută cu ață albă, astfel că nu a căzut în plasa șarlatanilor. „Persoana vătămată și-a dat seama imediat că este vorba despre o tentativă de înșelăciune, comunicând acest lucru și „procurorului” cu care discuta, acesta din urmă întrerupând convorbirea„, au mai spus polițiștii.

Oamenii legii atrag, încă o dată, atenția persoanelor, în special, celor vârstnice să dea dovadă de mai multă prudență pentru a evita să devină victime ale acestei metode de înșelăciune.

Articolul precedentUn șofer băut a intrat cu mașina într-un panou publicitar din Deva
Articolul următorVocea „Sanitas” Hunedoara s-a făcut auzită la protestul din fața Ministerului Sănătății