Turismul din stațiunea montană Straja ar putea fi impulsionat cu ajutorul tradițiilor. Autoritățile locale, împreună cu oamenii de afaceri din zonă au în vedere realizarea unor pachete turistice care să includă și diferite acțiuni meșteșugărești. În acest fel, se încearcă promovarea produselor tradiționale, dar și a obiceiurilor oamenilor zonei.

“Avem un proiect cu un om de afaceri care a început să pună bazele unei astfel de inițiative, de a transforma meșteșugurile zonei în atracții turistice. Noi îi vom ajuta cu spațiul și vom face în așa fel încât să putem valorifica și ceea ce a fost în anii trecuți. Acel investitor o să facă un atelier în stațiunea Straja, unde va aduce un profesionist, un om care se ocupă numai de așa ceva, un om care dorește să îi învețe pe copii diferite meșteșuguri. Tradiția noastră trebuie reînviată pentru că prin ea și cu ea vom reuși să aducem turiști în Valea Jiului și Lupeni”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În plus, pentru turiști sunt pregătite și preparate tradiționale specifice momârlanilor. Există mai multe produse omologate, iar acestea sunt oferite turiștilor.

“Cel mai important lucru ar fi să vindem produsele autohtone. În turism este foarte important dacă reușim să cumpărăm pâine de casă, ouă, brânză, totul să fie natural. În Lupeni avem mai mulți producători de produse tradiționale”, a mai spus sursa citată.

Potrivit autorităților locale, de la un sezon la altul, sunt din ce în ce mai mulți iubitori ai muntelui care aleg Straja drept destinație de vacanță. Domeniul schiabil însumează peste 26 de kilometri de pârtii. 20  de kilometri sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.

 

Articolul precedentCetatea Devei și Centrul Cultural, iluminate în roșu, de „Ziua Internațională a Bolii Parkinson”
Articolul următorIncendiu la o baracă improvizată de la periferia Devei