Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada următoare, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică.

Până pe 2 ianuarie 2019, peste 200 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Pentru ca festivităţile ce marchează trecerea dintre ani să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic”, spun cei de la IPJ Hunedoara.

Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din judeţ, poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, polițiștii de investigare a fraudelor din judeţ vor intensifica activităţile de verificare a modului de depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare specifice acestei perioade. Totodată, în scopul prevenirii şi a combaterii evaziunii fiscale, poliţiştii structurilor depoliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor continua controalele în domeniul comercializării și a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

Articolul precedentRevelion cu virșli și țuică fiartă
Articolul următorAmbuteiaje la Straja. Stațiunea montană, luată cu asalt de turiști de Revelion