Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a hotărât că purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate locurile publice deschise din 24 de localităţi ale judeţului, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

Măsura este valabilă de astăzi și a fost adoptată pentru a preveni astfel răspândirea noului coronavirus, a informat Instituţia Prefectului.

În plus, în tot județul Hunedoara, masca de protecţie va trebui folosită obligatoriu de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în vecinătatea instituţiilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, dar şi în spaţiile publice deschise cum sunt pieţele, târgurile, staţiile de autobuz sau zonele pietonale comerciale.

Participarea la procesiunile religioase şi pelerinaje este permisă doar pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care are loc evenimentul respectiv.

De asemenea, nunţile, botezurile, mesele festive au fost interzise.

Cele 24 de localităţi unde masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise sunt situate în mediul rural.

În alte 20 de localităţi ale judeţului, între care oraşele Brad, Hunedoara, Petrila şi Simeria, a fost calculată o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, fără să fie depăşită limita de 3 la 1.000 de locuitori.

localitati masca HD 1
localitati masca HD 2
localitati masca HD 3

Sursa: Realitatea de Hunedoara