Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 420.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud. Acestea au fost descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, şi trebuiau să ajungă la o firmă din judeţul Hunedoara.

„În data de 28.01.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, astăzi, cu privire la faptul că, în urma controlului amănunţit, din luna decembrie, efectuat în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 2.308 bunuri (încălţăminte, jucării) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Acestea aveau ca destinaţie o societate comercială de pe raza judeţului Hunedoara, administratorul firmei fiind un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani”, se arată într-un comunicat de presă emis de Garda de Coastă.

Mărfurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 429.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentŞoferii „îşi rup” maşinile în craterele de pe DN 7. „Pentru asta trebuie să plătim rovinietă?!”
Articolul următorSirenele de evacuare au răsunat la barajul de la Cinciş. Localnicii s-au speriat