Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului vrea evaluarea clădirilor minelor Paroșeni și Uricani, în scopul stabilirii valorii impozabile a acestora.

53 de clădiri ale minei Paroșeni și 33 de clădiri ale minei Uricani sunt supuse evaluării. Clădirile minei Paroșeni au o valoare de inventar de peste 14.843.560 lei, în timp ce clădirile minei Uricani au o valoare de inventar de 9.975.897 de lei.

În acest sens, oficialii SNIM au demarat o achiziție pentru furnizarea serviciilor de evaluare pentru evitarea creșterii cotei de impozitare a clădirilor, avand în vedere prevederile Codului Fiscal, privind calculul impozitului pe clădirile deținute de persoanele juridice. Cele două unități miniere și-au încetat activitatea de producție în luna decembrie a anului 2017. în următorii doi ani se vor pune în siguranţă zăcămintele de cărbune, vor fi drenate apele din galerii, astfel încât la finele anului 2019 şi începutul anului 2020 să poată fi oprită staţia principală de ventilatoare şi să se treacă la închiderea rampelor puţurilor şi a legăturilor subteranului cu suprafaţa. Ecologizarea terenurilor de la suprafaţă va începe în anul 2020

 

 

 

Articolul precedentFOTO: Peștera Bolii s-a transformat în regatul gheții
Articolul următorMai multe blocuri din Uricani așteaptă reabilitarea termică