Locuri de muncă, la cules de mazăre, în Danemarca și Portugalia

Un angajator din Danemarca, care deține și în Portugalia o filială, caută 200 de oameni care să muncească în agricultură, la cules de mazăre. Oferta este promovată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Hunedoara.

În descrierea locului de muncă se arată că, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei, motiv pentru care are nevoie de 100 de angajați pentru Danemarca și alți 100 pentru Portugalia. Durata contractului este iunie -octombrie 2019, programul de lucru fiind 30-40 de ore, 6 zile pe săptămână, pentru cei care vor să meargă în Danemarca, și martie – iunie 2019, program de lucru 30 – 40 ore, șase zile/săptămână, pentru cei care doresc să ajungă în Portugalia.

„În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze”, se arată într-un comunicat transmis de AJOFM Hunedoara.

Persoanele interesate trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: [email protected], termenul limită fiind 10 decembrie 2018.

Articolul precedentHunedorenii pot învăța gratuit contabilitate la biblioteca județeană
Articolul următor”Hunedoara și Marea Unire” – ședință omagială a CJ, dedicată Centenarului Marii Uniri