Reparaţiile continuă la reţeaua electrică din Orăştie, după avaria majoră ce a avut loc în urmă cu aproape o săptămână. La această oră, toţi locuitorii oraşului primesc energie electrică în baza unei scheme provizorii şi cu ajutorul generatoarelor.

Echipele companiei de electricitate încă lucrează pentru refacerea cablurilor afectate. Aşadar, este posibil, ca în perioada următoare, să mai existe întreruperi ale alimentării cu electricitate, însă, acestea vor fi de scurtă durată.

Reprezentanţii E- Distribuţie Banat au transmis, astăzi, un comunicat de presă, referitor la situaţia actuală a furnizării energiei electrice în Orăştie. „Consumatorii din municipiul Orăștie care locuiesc în zonele afectate de incidentele pe liniile de medie tensiune din data de 7 septembrie sunt în prezent alimentați cu energie electrică printr-o schemă provizorie și cu ajutorul grupurilor electrogene.Pentru a crește siguranța și calitatea în alimentare la parametri normali, echipele E-Distribuție Banat desfășoară lucrări de reparații, înlocuiri de cabluri și elemente de rețea care presupun și întreruperi de scurtă durată ale alimentării cu electricitate, pe durata efectuării manevrelor”, arată aceştia.

Astfel, în zilele următoare, sunt prevăzute lucrări pentru zonele Pricazului, Crișan, Horia, Petru Maior. Întreruperi de scurtă durată pot avea loc pentru alimentarea cu combustibil a celor patru grupuri electrogene racordate la rețea și pentru verificările necesare asigurării funcționării acestora în condiții de siguranță.

O nouă reţea. Lucrare de durată

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de reparații în rețeaua de medie tensiune este 20 septembrie. Se va începe și refacerea zonelor urbane (trotuare, carosabil) unde au fost efectuate săpături, pentru a le aduce la starea inițială. Pe lângă lucrările de reparații menționate, o lucrare de mai mare amploare va avea loc în zona străzilor 9 Mai, Gheorghe Doja, A.I. Cuza, M. Kogălniceanu, Plantelor. Acolo va fi înlocuită integral rețeaua de medie tensiune, prin instalarea de noi cabluri subterane pe două segmente, cu o lungime de aproximativ 1 kilometru fiecare. „Traseele exacte pe care vor fi desfășurate săpăturile pentru realizarea noii rețele vor fi stabilite împreună cu Primăria Orăștie, pentru a minimiza impactul asupra infrastructurii urbane. Termenul de realizare a acestor lucrări este de aproximativ patru săptămâni, ceea ce nu presupune întreruperea alimentării consumatorilor, care va fi realizată în regim provizoriu prin liniile existente”, au precizat reprezentanţii companiei.

În prezent, sunt în curs de desfășurare și lucrări de restabilire a alimentării sistemului de iluminat public, refacerea fiind efectuată treptat, pe zone. Echipele E-Distribuţie Banat vor rămâne în teren până la restabilirea alimentării în schema definitivă a tuturor clienţilor.

Reamintim că, aproape tot municipiul Orăştie a fost afectat de avaria majoră de la reţeaua de elctricitate, ce a avut loc vinerea trecută, pe 7 septembrie. Aproximativ 80 la sută dintre locuitori au rămas fără curent electric, oraşul fiind aproape paralizat.

Avaria produsă este considerată una fără precedent în partea de vest a ţării.

 

Articolul precedentFurt pe calea ferată, în zona pasajului din localitatea Săulești. Suspecții, reținuți!
Articolul următorHram la Prislop. Pelerinii, așteptați în număr mare la mormântul părintelui Arsenie Boca