Locuitorii municipiului Deva s-au arătat conștiincioși în privința plății taxelor și impozitelor locale. Aproximativ 6.600 de cetățeni ai orașului și-au achitat, în luna ianuarie 2019, obligațiile fiscale către bugetul local.

Reprezentanții municipalității le reamitesc oamenilor că cei care plătesc integral impozitele până la data de 1 aprilie (având în vedere că 31 martie cade într-o zi nelucrătoare) beneficiază de o bonificație de 5 la sută. De asemenea, 1 aprilie 2019 este și ultima zi în care persoanele juridice deținătoare de clădiri trebuie să depună la Direcția Impozite și Taxe Locale Deva rapoarte de evaluare actualizate ale imobilelor, potrivit art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru a evita achitarea unui impozit de 5% din valoarea impozabilă a clădirii, conform aceluiași act normativ.

Majorările încep „să curgă” din 2 aprilie

Din 2 aprilie, contribuabilii persoane fizice și juridice care nu au achitat impozitele aferente primului semestru al anului vor plăti majorări de întârziere de 1 la sută pe lună sau fracțiune de lună din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, potrivit Codului de procedură fiscală.

Contribuabilii care nu ajung la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale Deva au posibilitatea să își achite „birurile” locale și online. Astfel, pentru vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie două variante: crearea unui cont de utilizator pe site-ul www.primariadeva.ro, Secțiunea Consultă datorii online (pentru vizualizare) sau crearea unui cont de utilizator pe portalul www.ghiseul.ro (pentru vizualizare şi plată).

Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, prin-un e-mail, la adresa [email protected]

 

Articolul precedentREGULAMENT | În ce condiții se pot închiria parcările rezidențiale din Deva
Articolul următorFOTO+VIDEO: Persoană încarcerată în urma unui accident rutier