Lobby pentru continuarea activității la minele Lupeni și Lonea, părți ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Europarlamentarul Ciprian Claudiu Tănăsescu solicită în plenul Parlamentului European prelungirea activității cu producție a minelor Lupeni și Lonea. Teoretic, conform înțelegerii cu Comisia Europeană, cele două unități miniere ar trebui să își înceteze producția la data de 31 decembrie 2018.

”Am avut o întâlnire cu europarlamentarul PSD Ciprian Claudiu Tănăsescu la sediul Confederației Meridian și acesta va cere astăzi în Parlamentul Europei prelungirea activității cu producție la minele Lupeni și Lonea”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului ”Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH.

Parlamentul European s-a reunit în sesiune plenară din 28 până în 29 noiembrie, la Bruxelles. Solicitarea europarlamentarului român vine în contextul în care premierul României, Viorica Dăncilă, se va afla la Bruxelles în data de 5 decembrie

 

 

Articolul precedentLocuitorii din Orăştie încă resimt efectele incendiului puternic din septembrie. Sunt anunţate noi posibile întreruperi de curent
Articolul următorUn scriitor român „dă de pământ” cu guvernanţii. Bustul lui Avram Iancu, dezvelit „la reuniunea clubului exclusivist PSD”