Poliţiştii locali din Deva desfăşoară o campanie de responsabilizare a elevilor în ceea ce priveşte răspunderea penală şi contravenţională.

Campania a fost iniţiată la solicitarea conducerii Liceului Tehnologic ,,Grigore Moisil” din municipiul Deva. Astăzi, 22 februarie, a avut loc prima întâlnire între polițiștii locali și elevi de clasa a IX-a de la această unitate de învăţământ.

Elevii au fost interesați de modul cum se aplică legea, atunci când au împlinit deja 14 ani. Ei au vrut să știe ce pedepse și sancțiuni pot primi pentru faptele lor. Domeniile de interes au fost: participarea și provocarea de scandal, dar și consumul alcoolului în locurile publice, nerespectarea indicațiilor polițistului în momentul când sunt solicitați să se legitimeze, rolul și atribuțiile polițistului local în societate etc.

Liceenii au aflat de la polițistul local că, în funcție de condițiile în care au săvârșit fapta, de gradul de pericol social al acesteia, de mediul în care a crescut copilul etc., pot răspunde pentru comportamentul lor neadecvat. Polițiștii locali le-au spus elevilor că rolul lor nu este să îi sancționeze, ci să îi ajute.

Campania de responsabilizare a elevilor de la Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” Deva, în ceea ce privește răspunerea penală și contravențională va continua și săptămâna viitoare.

Articolul precedentȘoseaua de centură a unei localități, închisă pe timpul iernii
Articolul următorFOTO| Pompierii din Deva au simulat producerea unui cutremur de 6,5 grade pe scara Richter