Aproximativ 100 din cele 200 efectuate zilnic la Spitalul Municipal Hunedoara sunt la solicitarea unor persoane care intenţionează să plece în concediu, vor să se interneze în clinici pentru alte investigaţii medicale, sau merg la muncă în străinătate.

„Dintre cele aproximativ 200 de teste zilnice, o sută sunt efectuate la cerere. Celelalte sunt solicitate de către Direcţia de Sănătate Publică sau sunt efectuate pentru pacienţii care se internează în spitalul nostru. De asemenea, sunt teste pe care le efectuăm pentru personalul medical din spital. Rezultatele se dau în aceeaşi zi, în limbile română şi engleză. Dimineaţa se fac recoltările, iar după-amiaza avem rezultatele, care se pot trimite şi pe email, pentru că unele persoane sunt şi din alte localităţi sau judeţe”, spune managerul spitalului, Radu Budae.

Potrivit acestuia, Spitalul Municipal Hunedoara este singurul din judeţ care este acreditat pentru testarea la cerere, unitatea medicală dispunând de un aparat Real Time PCR achiziţionat din fonduri alocate de la bugetul local printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Local Hunedoara.

Aparatul poate prelucra 96 de teste la trei ore, adică aproape 800 de teste pe zi, rezultatul fiind obţinut în doar câteva ore.

Costul unui test la cerere este de 250 de lei, iar efectuarea acestuia necesită o programare telefonică din partea solicitantului.

Articolul precedentAlertă de vreme severă emisă de ANM. Vreme instabilă în cea mai mare parte a țării și în București
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 28. Când coronavirusul apelează la influenceri