Judecătorii de la instanțele din județ au avut mii de dosare „pe cap” și pe parcursul anului trecut, cel mai mare volum de cauze fiind înregistrat la Tribunalul Hunedoara, pe rolul căruia s-au aflat peste 15.000 de cauze.

Potrivit bilanțului dat publicității, în 2018, la Tribunalul Hunedoara au fost înregistrate 15.151 de cauze. Raportat la volumul activității desfășurate în anul precedent, s-a constatat o crește cu aproape 1.800 de cauze față de 2017, când numărul dosarelor pe rol a fost de 13.362.

Dintre cele trei secții ale Tribunalului Hunedoara, cele mai multe dosare le-au avut de soluționat, anul trecut, judecătorii de la Secția I Civilă, prin mâinile cărora au trecut 7.331 de dosare. Și la Secția II Civilă, de contencios administrativ și fiscal s-a muncit pe brânci, în 2018, fiind soluționate 6.274 de cauze, în vreme ce, la Secția Penală, anul trecut, s-au înregistrat 1.546 de dosare. Separat pe secţii, se constată că, cea mai mare încărcătură de cauze/ judecător a fost la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde s-a înregistrat un număr mediu de 857,2 cauze/ judecător, faţă de 621,5 cauze/ judecător la Secţia I Civilă, 303 cauze/ judecător la Secţia penală.

Referitor la cauzele înregistrate pe rolul celorlalte instanțe din județ, respectiv cele şase judecătorii aflate în circumscripţia tribunalului, cea din Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani, cel mai mult au avut de lucru magistrații din Petroșani care, în 2018, au avut fiecare de soluționat în medie 1.598 de cauze. Și magistrații Judecătoriei Orăștie au fost aproape la fel de aglomerați, aceștia având de soluționat, anul trecut, fiecare cam 1.543 de dosare, urmați de cei de la Judecătoria Hunedoara, cu 1.341 cauze/judecător, Judecătoria Hațeg, cu 1.179 cauze/judecător, Judecătoria Brad, cu 1.055 cauze/judecător și Judecătoria Brad, cu 1.017 cauze/judecător.

Articolul precedentHunedoara, tot mai aproape de un transport public modern. Proiecte, declarate eligibile
Articolul următorCăsătorii de-o zi, la Hunedoara, în capela legendară a Castelului Corvinilor