Locuitorii municipiului Deva sunt invitați, în această seară, la spectacolul „Jocuri și obiceiuri din bătrâni”. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 18:00, în sala Teatrului de Artă din oraș.

Laura Lavric, Nicolae Mureșan, Petrică Moise, Eugen Mihăilă vor urca pe scenă pentru a susține un recital. De asemenea, alături de aceștia vor mai întreține atmosfera de voie bună a spectacolului membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, ai Ansamblului Folcloric „Leleșana” din comuna hunedoreană Lelese, Călușarii din comuna Orăștioara de Sus, precum și Ansamblul Folcloric „Ritmuri Zărăndene” din comuna Băița.

Din toate creațiile folclorice cu rădăcini împlântate adânc în frumoasele și bogatele noastre tradiții, jocul (dansul) popular se impune prin marea lui varietate coregrafică și muzicală. Ca și cântecele, baladele și poeziile populare, jocul românesc constituie o manifestare artistică ce exprimă sentimentele, gândurile și năzuințele poporului și istoria lui multiseculară. (…) Trecând la obiceiurile tradiționale româneşti au ca şi modalităţi de exprimare: muzica, coregrafia, gestica sau mimica. Sunt fapte culturale complexe, menite inainte de toate, sa organizeze viata oamenilor, marcând momentele importante ale trecerii lor prin lume, modelând comportamentul acestora”, spun organizatorii.

Spectacolul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Intrarea este liberă, însă accesul se face pe bază de invitații ce pot fi ridicate de la agenția Teatrului de Artă din Deva.

Articolul precedentDrumurile vor fi aduse la starea inițială după lucrările de la ape
Articolul următorO grădiniță din Petroșani va fi autorizată de ISU