Universitatea din Petroșani și platforma de recrutare SmartDreamers aduc cele mai atractive joburi dedicate studenților. Toate acestea se află la un click distanță. Platforma este funcțională încă de anul trecut. Potrivit oficialilor instituției de învățământ superior, sute de studenți și-au găsit de lucru prin intermediul acestei platforme.

“Căutăm ca studenții să își găsească job-urile direct pe o platformă în cadrul site-ului nostru, la care să participe cât mai multe firme. Avem niște proiecte care sunt în derulare și unele dintre ele trebuie semnate în perioada imediat următoare, în așa fel încât să dezvoltăm această platformă și să găsim și alte modalități de plasare a absolvenților noștri în diferite firme pentru a ocupa diferite poziții. Avem o preocupare continuă pentru dezvoltarea relațiilor cu companiile mari, cu firmele multinaționale care și în acest an vor veni aici pentru a recruta absolvenți. O primă etapă este recrutarea unor studenți pentru practica de vară, iar dintre aceștia, vor fi angajați la absolvirea universității”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Instituția de învățământ superior vine în sprijinul studenților, al absolvenților, dar și al angajatorilor și a lansat o platformă online. Aici studenții pot afla ce stagii de practică sunt disponibile pentru ei, absolvenții își pot găsi locuri de muncă, iar angajatorii își pot prezenta oferta. Prin intermediul acestui proiect, Universitatea din Petroșani dorește să devină o punte de legătură între mediul academic și mediul socio-economic, contribuind astfel la sporirea considerabilă a șanselor de integrare a absolvenților pe piața muncii.

 

 

 

Articolul precedentCât plătesc cabanierii din Parâng pentru taxa de salubrizare?
Articolul următorMii de deveni, cu caloriferele reci. Termoficarea, oprită în oraş din cauza unei avarii