O investiție de peste 17 milioane de lei se transformă în patinoar în perioada iernii. Este vorba de zona Centrului Civic din municipiul Petroșani, acolo unde, în urmă cu 9 ani s-au investit fonduri europene pentru modernizarea zonei.

Numai că în perioada de iarnă, zona pietonală devine patinoar din cauza dalelor. Dalele de beton de pe centrul civic al municipiului Petroșani au de suferit după fiecare sezon de iarnă. Investiția realizată pe bani europeni are nevoie, în fiecare an, de lucrări de reparații. Dalele de granit se sparg, se umflă, și „dansează”. Oficialii administrației locale susțin că lucrările de reparații vor începe atunci când condițiile meteo vor permite.

În urmă cu 9 ani, în luna decembrie a anului 2010 a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului “Reabilitare zonă pietonală şi parcuri în centrul municipiului Petroşani – proiect individual inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană: revitalizarea centrului civic al municipiului Petroşani”.

Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătăţirea infrastructurii rutiere și a zonelor verzi în zona centrală a municipiului Petroșani, cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii, creării cadrului propice dezvoltării socio-economice durabile, încurajării dezvoltării sectorului privat autohton.

În urma investiției de 17.277.091,50 lei a fost reabilitată zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei și Parcul Comunitatea Europeană. Zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei și Parcul Comunitatea Europeană a fost reabilitată prin amenajarea pavajului cu dale de granit și piatră cubică, amenajarea zonelor verzi și a utilităţilor. Valoarea totală a proiectului implementat de Primăria municipiului Petroșani a fost de 17.277.091,50 lei, cu TVA inclus, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost de 13.629.203,74 lei, sumele provenind prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

 

Articolul precedentFOTO+VIDEO: Au supraviețuit în condiții extreme
Articolul următorDouă școli din Petrila, reabilitate termic