Bicicleta electrică autonomă care foloseşte energie solară ca mijloc de propulsie, invenţie a doi deveni, a fost premiată, sâmbătă, la Salonul Auto Bucureşti (SAB) 2018.

Premiul a fost acordat de către Muzeul Naţional Tehnic „Prof.ing. Dimitrie Leonida” din Capitală.

Invenţia este unică în România şi a fost realizată de masterandul Mircea Moldovan, cunoscut ca şi „Paco”, ajutat de renumitul inginer din Deva, Corneliu Birtok -Băneasă.

Bicicleta a fost creată în baza unui unui concept original, care propune o variantă de încărcare alternativă a bateriilor, panourile solare fiind integrate în cadrul de metal al bicicletei.

„Creierul” invenţiei, deveanul Mircea Moldovan – Paco, este masterand în primul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara. Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă este asistent universitar în cadrul FIH – şi preşedintele Asociaţiei Corneliu Group, cercetare-inovare.

Cei doi promotori ai proiectului lucrează acum la un prototip al invenţiei. Ei spun că premiul oferit la SAB 2018 înseamnă foarte mult pentru ei, deoarece le „reconfirmă, din partea unor specialişti de marcă, faptul că viitorul transporturilor va fi unul nepoluant”. „Cred că spre această direcţie ar trebui să ne îndreptăm atenţia în cercetare şi inovare„, a declarat celebrul inventator devean, Corneliu Birtok -Băneasă.

Sursa foto: Corneliu Birtok-Băneasă/Facebook
Articolul precedentIluminatul public din Vulcan, modernizat
Articolul următorVăru Săndel, Alin Panc, Alexa Tofan vin la Cinematograful din Petroșani