Geneva a găzduit, în perioada 10-14 aprilie 2019, cea de-a 47-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, un eveniment devenit reper la nivel mondial în domeniul inventicii și inovării. Salonul este organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală -OMPI. 

Peste 800 de inventatori provenind din mediul universitar, centre de cercetare sau transfer tehnologic, cercetători, instituții și organizații de stat sau din mediul privat din întreaga lume, s-au reunit în spațiul expozițional Palexpo pentru a-și prezenta cele mai noi idei și realizări.


Standul de prezentare al României a fost realizat și in acest an sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și participarea acestora la Salon. Acesta a reunit un număr de 30 de invenții din diferite domenii. În urma jurizării celor peste 1000 de lucrări prezentate la Salon, delegația României s-a întors cu un palmares bogat de premii, constând în medalii de aur și argint precum și premii speciale, decernate de către comisiile de jurizare internaționale .


INCD INSEMEX a fost reprezentat prin  Dr. ing. Marius Șuvar, cercetător științific gr. II, cu invenția “Stand experimental pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile”, elaborată de un colectiv multidisciplinar de cercetători din cadrul institutului. Lucrarea a fost medaliată cu Medalia de Aur și premiată cu un Premiu Special din partea Association of Polish Inventors and Rationalizers.

Articolul precedentFuncționari publici instruiți cum să nu comită fapte de corupție
Articolul următorMDRAP va finanța realizarea documentaţiei de urbanism pentru cetăţile dacice din Munţii Orăştiei